Bedden

Plaats reactie
Alex & Martine
moderator
moderator
Berichten: 6641
Lid geworden op: 17 dec 2009, 16:26
woonstreek: Sint-Niklaas
Motorhome merk en type: Knaus Boxstar Freeway

Bedden

Bericht door Alex & Martine »

Afhankelijk van met hoeveel personen jullie op reis wensen te gaan zullen jullie moeten uitkijken voor het aantal slaapplaatsen.
De diverse benamingen van de opstellingen:
alkoof
Frans bed ( bed in de langsrichting met aan de zijkant het toilet met lavabo - douche)
dwars bed ( bed in de dwarsrichting met er onder meestal een garage )
Queensbed ( een vrijstaand bed)
eenspersoonsbedden
stapelbed
hefbed ( bij integraal boven chauffeur - passagierszetel)

Een alkoof model kan al snel meer volk te slapen leggen. Twee of zelfs 3 kinderen vinden plaats in het bed in de alkoof. Meestal is de dinette ook transformeerbaar naar een bed en dan heb je nog het 2 persoonsbed en misschien nog een stapelbed.
Er bestaan verschillende soorten matrassen nl. :
- Polyether
Standaard PE
Dit is jarenlang de meest gebruikte matrassoort geweest in caravans, motorhomes en boten. De kern van de matras bestaat uit een synthetisch schuim, maar biedt weinig comfort en wordt daarom door ons niet echt aangeraden.
Kenmerken: Stevige goedkope matras.
- Pocketvering:
Ventilerende Pocketvering
Wanneer u heel erg transpireert en/of de matras kan niet voldoende verluchten omdat deze op een vlakke plaat ligt in plaats van een lattenbodem dan kunnen wij u zeker deze matras aanraden.
Kenmerken: Pocketveringmatrassen bieden een uitstekend ligcomfort, grote duurzaamheid en een uitstekende vering. Deze matras is uitstekend geschikt voor vaste ondergronden waardoor de matras moeilijk kan verluchten. Het nadeel van deze matras is het gewicht dat nogal aan de hoge kant ligt.
- Koudschuim:
Comfortabel koudschuim

Onze comfortabel koudschuim matras is gemaakt van BULTEX koudschuim, een schuimsoort met een grotere veerkracht dan de traditionelere schuimsoorten. Deze koudschuim of HR (high resilience) matrassen behoren tot de betere en hoogwaardige schuimsoorten met een hoge veerkracht en een lange levensduur. Een echte aanrader dus!
Kenmerken: Koudschuim biedt een zeer goede ondersteuning voor het lichaam. Door de open celstructuur van koudschuim ontstaat er een perfecte lucht- en vochtregulatie zodat schimmels zich niet of nauwelijks kunnen hechten met als resultaat dat deze matrassen erg comfortabel en hygiënisch zijn.


- Nasa traagschuim:
De meest recente ontwikkeling binnen de schuimkernen is ‘slow memory foam’ of traagschuim. Dit schuim vormt zich volledig naar het lichaam en verdeelt de druk perfect over elk punt ervan.

Kenmerken: Dergelijke matrassen worden standaard overtrokken met een speciale antitranspiratie hoes zodat deze niet warm aanvoelt voor nog meer slaapcomfort. Andere namen voor dit schuim zijn Visco schuim en elastisch schuim. Een super comfortabele matras, zeker aan te raden voor mensen met spier- en rugpijnen alsook pijnlijke gewrichten.

- Oplegmatrassen
Wanneer uw matras hard aanvoelt of het onmogelijk is om voor een vaste matras te kiezen omdat u bijvoorbeeld van de zithoek een slaapplaats moet maken en u het beu bent naden of knopen te voelen ... Dan kan u zeker kiezen voor één van onze oplegmatrassen.

Verkrijgbaar in:
- Koudschuim 6 cm dik

Traagschuim 4 en 7 cm dik

http://www.matrassenopmaat.be/home.htm
herstoffering:
http://www.handelsgids.be/SintNiklaas/yvotex-bvba/
http://www.vetseddy.be
Plaats reactie